E: info@all-about-coffee.nl | M: +31 (0)6 - 5754 8484

Theeplantage Sri Lanka

Tijdens één van onze reizen naar Sri Lanka (vroeger Ceylon) bezochten we een theeplantage in de regio Nuwara Eliya.
Het klimaat en het bergachtige landschap zijn ideaal om thee te verbouwen en Sri Lanka is dan ook een van de grotere thee-producerende landen ter wereld waarbij voornamelijk zwarte thee wordt gemaakt.

Het landschap in de regio en rond de gelijknamige stad Nuwara Eliya is met zijn bergen, kleine riviertjes, kronkelweggetjes en de vele theeplantages zeker de moeite waard. Je kunt hier makkelijk met de auto rijden maar de treinreis vanuit Kandy via Nuwara Eliya naar Ella is een aanrader en wordt wel een van de mooiste treinritten ter wereld genoemd.

Het is redelijk eenvoudig om in de koele heuvels een theeplantage met bijbehorend fabriekje te bezoeken. De inwoners van Sri Lanka zijn erg hartelijk en vertellen je graag over hun product en hoe ze dit verwerken.

Theeplantage Sri Lanka

Je mag rustig een kijkje nemen op de theevelden waar vrouwen, veelal in traditionele kleding, de thee met de hand plukken en in grote manden naar binnen brengen waar de net geplukte theeblaadjes verwerkt worden tot de zo bekende Ceylon-thee. Uiteraard kun je de thee hier ook proeven en kopen om thuis nog langer te genieten van deze thee.

Sri Lanka staat voornamelijk bekend om de zwarte Orange Pekoe-theesoorten uit de regio’s Kandy en Nuwara Eliya en hebben een rijke, volle smaak.

Benieuwd naar een theesoort uit Sri Lanka? Je kunt deze bij ons bestellen of in een theeproeverij naast andere theesoorten proeven.