E: info@all-about-coffee.nl | M: +31 (0)6 - 5754 8484

Single Origin koffie test

Onlangs hielden we een koffie test: We gebruikten voor het eerst de cafetières van “La Cafetière” en proefden daarmee drie verschillende Single Origin-koffies van “Koffie BelevingsCentrum Arnhem”.

De eerste koffie de we proeven komt uit de Sidamo-regio in Ethiopië. Wat direct opvalt, zowel in geur als in smaak, is dat citrusvruchten hier overheersen. Verrassend en aangenaam fris. Op de zak lezen we dat er een aroma van zwarte thee in deze koffie zit en inderdaad, als de koffie iets is afgekoeld komt ook dit aroma duidelijk naar boven.

We vervolgen met de koffiebonen uit de Huehuetenango-regio van Guatemala. Een meer toegankelijke koffie waarbij we tonen van mokka ruiken en chocolade proeven en minder uitgesproken smaken tegenkomen. De afdronk is mooi vol en we zouden hier zo een tweede kopje van drinken.

Dat doen we echter niet want we hebben nog een derde koffie test, herkomst is de Braziliaanse Santos-regio.

We ervaren een zachte maar volle smaak met nuances van noten en een aangenaam bittertje van sinaasappel. Als de koffie iets afkoelt herkennen we nog een vleugje bloemige aroma’s wat de koffie net iets speciaals meegeeft.

De koffie uit Ethiopië verrast het meest vanwege de uitgesproken smaak, de Braziliaanse is zeer toegankelijk, drinkt lekker weg en gaan we zeker ook proberen uit de espresso-machine. Van deze drie is de Guatemala echter favoriet. Weliswaar misschien wat minder verrassend of uitgesproken van smaak maar de mooie afdronk en volle, zachte smaak vraagt om meer.

Ook de cafetières bevallen prima. Ze zijn stevig, voelen redelijk zwaar aan en liggen daardoor goed in de hand. Het robuuste maar chique uiterlijk valt direct op en is een duidelijk pluspunt op uitstraling. Met name het kleine formaat is ideaal voor een lekker kopje koffie tussendoor.

Wil je ook genieten van een van deze heerlijke koffies? Je kunt zowel de drie verschillende koffiebonen als de cafetières bij ons bestellen!