E: info@all-about-coffee.nl | M: +31 (0)6 - 5754 8484

Espresso Martini

Hou je van koffie én van cocktails, dan moet je zeker eens de “Espresso Martini” proberen!

Begin jaren ’80 werd dit drankje voor het eerst bereid door bartender Dick Bradsell in een bar in Soho, Londen. Het is een drankje vol tegenstrijdigheden. De koffie houdt je namelijk wakker terwijl de wodka juist het tegenovergestelde doet. En ondanks de naam bevat deze cocktail geen martini, het is een van de vele cocktails die naam “martini” met zich meedraagt.

Wat je nodig hebt voor de Espresso Martini:

  • 25 ml wodka
  • 25 ml koffielikeur, bv. Tia Maria of Kahlua
  • 1 vers gezette espresso (30 ml)
  • crushed ijs
  • 3 koffiebonen
  • eventueel suikersiroop

Bereiding:

Doe de wodka, koffielikeur, espresso en crushed ijs in een cocktailshaker. Shake goed en niet te kort. Door wat langer te shaken creëer je een mooie schuimlaag op je drankje. Schenk voorzichtig door een zeefje in een gekoeld (martini)glas. Garneer met de 3 koffiebonen door deze op het schuim te leggen.

Heb je liever een iets zoetere variant? Voeg dan tijdens het shaken een klein scheutje suikersiroop toe.